Herba teák jótékony hatásai- felkészülés a megfázós hónapokra


2017 szept. 15.

Herba teák jótékony hatásai - felkészülés a megfázós hónapokra

Szeptemberrel a hűvös,  ködös hajnalok és esték, az egyre rövidülő nappalok jelzik az ősz közeledtét. Sokak számára ez egyet jelenthet a meghűléses, influenzás megbetegedésekkel. Az immunrendszer megfelelő felkészítésével és megerősítésével a hideg hónapokat is egészségesen, felszabadultan tölthetjük, élvezhetjük az ősz és tél adta lehetőségeket.

Immunrendszerünk 70%-a a beleinkben található, így egészségi állapotunkat javarészt az elfogyasztott ételek és italok határozzák meg. Fontos a vitaminokban gazdag, értékes tápanyagokat tartalmazó ételek, valamint a szezonnak megfelelő friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztása. Mindemellett több, különböző módon is segíthetjük szervezetünk védelmét.

Különböző fűszernövények étrendünkbe iktatásával jótékony hatást érhetünk el. Köztük megtalálhatóak az úgynevezett melegítő hatású fűszerek úgy, mint a gyömbér, fahéj és a szegfűszeg, melyek hatóanyagtartalmuknál fogva a bélrendszeren keresztül stimulálják immunrendszerünket. A hideg téli hónapokban is nélkülözhetetlen a folyadék bevitel és erre a célra a legmegfelelőbb választás egy csésze finom forró tea. A Hello beautiful, Spice bazaar és Chakra fantázianevet viselő herba teáinkban mindezek megtalálhatóak és még sok más jótékony hatású fűszernövény.

A gyömbér vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, így megtalálhatóak benne az A-, C-, E- és B-komplex vitaminok, valamint magnézium, foszfor, kálium, szilícium, nátrium, vas, cink, kalcium és béta-karotin. Segít az influenza megelőzésében, továbbá köhögéscsillapító és gyulladáscsökkentő hatású.

A fahéj vírus-és baktériumölő hatásának köszönhetően megfázás, megbetegedés esetén segíti a gyorsabb gyógyulást, emellett megnyugtatja a gyomrot is.

A szegfűszeg erős gyulladáscsökkentő hatása révén enyhíti a torokgyulladás okozta tüneteket, valamint az ezzel járó fájdalmat is. Csillapítja a szárazköhögést és hatékony az arcüreggyulladással szemben.

Teakompozícióinkban megtalálhatóak a csipkebogyó, csalánlevél,  körömvirág, és borsmenta is, melyek szintén immunstimuláns hatással bírnak. A csipkebogyó és csalánlevél magas C-vitamin tartalmával, a körömvirág  nyirokrendszer erősítő hatásával, és a borsmenta légúttisztító erejével segíti a megbetegedések megelőzését.

A rendszeres testmozgás mellett, nem szabad megfeledkezni a megfelelő mennyiségű és minőségű pihenésről sem. A levendula és citromfű nyugtató és stresszoldó hatásával járul hozzá a nyugodtabb és mélyebb feltöltődéshez.

A My gift Tea teái ízesítés nélkül is fogyaszthatóak, azonban fokozhatjuk méz hozzáadásával, mely szintén rendkívül gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, aminosavakban, valamint nyomelemekben.

A teák rendszeres fogyasztásával hatékonyan támogathatjuk testünk és lelkünk egészséges, kiegyensúlyozott és harmonikus működését.